Bekijk commercial

Bouw nieuwe assemblagehal gestart

12 April 2013

Met de bouw van een nieuwe assemblagehal van ruim 2.000 m² breiden SLB HIGHTECH en RIJKERS de productiefaciliteiten verder uit. Na een intensieve voorbereiding ging afgelopen maart de eerste schop in de grond aan de Koperslagerstraat 4 in Uden. Het scheiden van productie en assemblage creëert extra ruimte en levert een flinke capaciteitstoename op. De oplevering van de assemblagehal volgt eind juni, waarmee de totale oppervlakte van de werkruimte boven de 5.000 m² uitkomt.

Investering

Na de overname van RIJKERS Procestechnologie in 2009, de uitbreiding van het kantoor in 2010, het vergroten van de voorbewerkingshal in 2011 en de aanschaf van een zes meter kantbank in 2012, betekent dit voor de SLB Group de vijfde grote investering in vijf opeenvolgende jaren. De meest recente uitbreiding stelt SLB HIGHTECH en RIJKERS in staat het dienstenpakket te verbreden en de klant nog beter te bedienen.

Duurzaam bouwen

Om het milieu zo min mogelijk te belasten, neemt duurzaamheid een belangrijke plaats in bij de nieuwbouw. Zo wordt het hemelwater op eigen terrein opgevangen in een grote infiltratiebak en krijgt het pand vloerverwarming, energiezuinige verlichting en extra isolatie. “In het dak bevinden zich luiken die zorgen voor natuurlijke ventilatie, en de luiken in de zijwanden voor een gecontroleerde luchttoevoer”, legt projectleider Marcel Dekkers uit. “Door de grote raampartijen aan de noordzijde profiteren we bovendien van veel natuurlijke lichtinval. Voor het assembleren van onze producten is een schone werkomgeving erg belangrijk. De nieuwe hal krijgt een gepolijste stofvrije vloer, waarin een stalen frame komt te liggen van 6 bij 12 meter. Zo ontstaat een vlakke ondergrond waarop we onder andere machines en frames zuiver kunnen opbouwen en afstellen. Een principe dat we al eerder toepasten in onze las- en projecthal.”

Aanwinst

Een andere belangrijke aanwinst in de assemblagehal is de bovenloopkraan. Deze is voorzien van twee loopkatten, en de kraan is overal in de hal inzetbaar. Het totale hijsvermogen is tien ton: een verdubbeling van de huidige capaciteit. Marcel Dekkers: “Dit betekent dat we straks nog zwaardere producten kunnen fabriceren en samenstellen. Ook voor het laden hoeven we niet langer een kraanbedrijf in te schakelen. Zo besparen we kosten. Voor onszelf én voor de klant.”

Lokale betrokkenheid

De nieuwbouw garandeert uitstekende arbeidsomstandigheden voor alle medewerkers, waarbij veiligheid en gezondheid voorop staan. Een ander sprekend voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen, is de betrokkenheid van zo veel mogelijk lokale ondernemingen. Naast hoofdaannemer Van Gerwen Industriebouw uit Uden zijn dit Elektro Technisch Installatiebureau Verstegen uit Vorstenbosch, T.S.R. Technische Installaties uit Zeeland, Colt uit Cuijk en Gebr. van den Brand en van Oort uit Uden.

Verbindende schakel

Een multifunctionele overkapping boven een betonvloer vormt de verbindende schakel tussen de project- en assemblagehal. Hier kunnen de geproduceerde machines en onderdelen worden opgeslagen voor ze op transport gaan. Het laden en lossen vindt onder alle weersomstandigheden droog plaats, zodat het eindproduct ongeschonden de klant bereikt. “De goed uitgeruste assemblagehal vormt een mooie aanvulling op onze huidige productiefaciliteiten”, besluit Marcel Dekkers. “Straks kunnen al onze vakmensen hier optimaal uit de voeten voor onze klanten.”

Onze opdrachtgevers