Bekijk commercial

Hoogwaardig laswerk voor aluminium hijsconstructie

29 September 2012

Affakkelinstallaties van boorplatforms, raffinaderijen en chemische plants worden ongeveer eens in de zes jaar gereviseerd. Het demonteren en veilig naar beneden brengen van de onderdelen is een uitdagende klus, omdat deze kostbare affakkelinstallaties vaak wel zo’n honderd meter boven de grond uittorenen. Om dit proces te vereenvoudigen, produceert SLB HIGHTECH de aluminium onderdelen van een praktische hijsconstructie, geheel volgens ontwerp van onze klant.

Voordelen van aluminium

Voor het demonteren van affakkelinstallaties is het inzetten van een hijskraan vaak een lastige en dure oplossing. Het gebruik van een aluminium hijsconstructie op maat is zowel goedkoper als effectiever. De losse onderdelen worden via een lier naar het platform gehesen, waar vakmensen de hijsconstructie op grote hoogte handmatig monteren. Juist daarom is gekozen voor het toepassen van aluminium: licht van gewicht terwijl het toch de noodzakelijke sterkte en duurzaamheid biedt. Hoewel er enkele standaardelementen tussen de onderdelen zitten, bestaat het overgrote deel uit projectspecifieke oplossingen.

Veiligheid en kwaliteit

Vanwege de hoge kwaliteits- en veiligheidseisen die aan het eindproduct gekoppeld zijn, produceert SLB HIGHTECH volgens de EN 3834-normering en wordt het laswerk uitgevoerd door ASME-gecertificeerde lassers. Alle onderdelen worden onderworpen aan een NDO-onderzoek. Bij SLB HIGHTECH zijn alle processen erop gericht om te voldoen aan de strenge eisen die worden gesteld aan zowel de producten als de werkwijze. Daardoor zijn specialistische projecten, zoals deze aluminium hijsconstructie, bij ons in vertrouwde handen. Ook op honderd meter boven de grond!

Onze opdrachtgevers