Bekijk commercial

Onderdelen aerospace

Klant:
Fokker Landing Gear

In industrieën waar de lat hoog ligt, is SLB HIGHTECH op zijn best. Denk aan de luchtvaartindustrie. Al jaren ontwikkelen en vervaardigen wij diverse onderdelen voor Fokker Landing Gear. Daarbij gaat het om kleine series volgens strikte normen. Perfecte risicobeheersing en uiterste precisie staan centraal.

Fokker Landing Gear ontwikkelt, produceert en assembleert complete landingsgestellen en aanverwante systemen. Bijvoorbeeld voor de Apache-gevechtshelikopter, de JSF en de NH90-helikopter. Door de toepassing van innovatieve technologieën heeft Fokker Landing Gear een leidende positie verworven in de markt voor landingsgestellen.

Preferred supplier

SLB HIGHTECH is preferred supplier van Fokker Landing Gear. Bij alle onderdelen die wij ontwikkelen en produceren draait het om perfecte risicobeheersing. Via nauwgezette procedures en uiterste precisie garanderen wij continue kwaliteit. ‘Zero defect’ is de norm. Door processen van begin tot eind controleer- en beheersbaar te maken, zorgen we ervoor dat elke stap te herleiden is. Van de herkomst van materialen tot uren en activiteiten. Materialen kopen we projectmatig in, inclusief materiaalcertificaten.

De feiten op een rij

  • Diverse onderdelen voor landingssystemen
  • Opdrachtgever: Fokker Landing Gear
  • Detailengineering, productie en assemblage
  • Laswerk onder EN 3834-2
  • Processen volledig controleer- en beheersbaar
  • Certificates of Conformity (CoC) en FAI-reports
  • Werkzaamheden op contractbasis

 

SLB HIGHTECH ontwikkelt en produceert diverse onderdelen in opdracht van Fokker Landing Gear: gelaste onderdelen, plaatwerkonderdelen en zogeheten extraction tools. Een extraction tool is een hulpgereedschap voor het monteren of assembleren van een onderdeel van het landingsgestel van de tweemotorige NH90-helikopter. Deze wordt bij iedere helikopter meegeleverd.

Perfecte risicobeheersing

Uiteraard werken we volledig volgens de specificaties, materiaaleisen, normering en certificering die vereist zijn in de luchtvaartindustrie. Zo worden enkel en alleen materialen toegepast die voldoen aan de Aerospace Material Specifications (AMS-normen). Alle materialen, bewerkingen en activiteiten worden bovendien zorgvuldig gedocumenteerd. Zo werkt SLB HIGHTECH onder meer met Certificates of Conformity (CoC) en First Article Inspection reports. Een cruciale basis voor perfecte risicobeheersing.

Sterke organisatie

SLB HIGHTECH staat garant voor gedegen projectmanagement en zorgvuldige communicatie. Aan de basis hiervan staat een sterke organisatie, met mensen die hun verantwoordelijkheid kennen en geen moment verslappen. Hoogwaardige expertise, voortreffelijke procesbeheersing én ons vermogen om oplossingsgericht mee te denken, maken ons tot een betrouwbare partner voor veeleisende spelers in de luchtvaartindustrie.

Onze opdrachtgevers