Bekijk commercial

Propeller cap

Klant:
Wärtsilä
Plaats:
Finland

Grote onderdelen met uiterste precisie vervaardigen: dat is bij uitstek het specialisme van SLB HIGHTECH. In opdracht van het Finse concern Wärtsilä verzorgden wij dan ook de detailengineering, productie, assemblage en het transport van een propeller cap met een doorsnede van 150 cm en een nauwkeurigheid van slechts +/- 0,3 mm.

Wärtsilä is gespecialiseerd in het bouwen van dieselmotoren en propellers voor schepen en elektriciteitscentrales. Deze propeller cap vormt een belangrijk energiebesparend onderdeel van een specifiek type scheepsschroef. Het wordt direct achter de scheepsschroef gemonteerd en geleidt door zijn licht conische vorm de opgewekte waterstroom rechtstreeks naar een bijbehorend roer. Met brandstofbesparing als resultaat.

Hoogwaardig laswerk

Doorslaggevend bij het werk van SLB HIGHTECH was het zeer verfijnde uitvoeringsontwerp, in combinatie met de complexiteit en kwaliteit van het laswerk. De propeller cap bestaat in de basis uit drie rechte delen. Via hoogwaardig laswerk zorgden onze technici voor exact de juiste kromming. In de lengterichting bestaat de propeller cap uit twee delen. De assemblage hiervan vereist eveneens een zeer specialistische lastechniek.

Detailengineering en transport

Wärtsilä leverde zelf het ontwerp van de propeller cap. SLB HIGHTECH was verantwoordelijk voor de detailengineering, de realisatie, de assemblage en het transport. Na een succesvol verloop van het eerste project, legde Wärtsilä diverse vervolgopdrachten voor nieuwe propeller caps bij ons neer. SLB HIGHTECH verzorgde daarbij ook telkens de verpakking en het transport naar bestemmingen over de hele wereld.

Beheersbare processen

Een opdracht als deze, waarbij geavanceerde lastechnieken en extreme nauwkeurigheid elkaar ontmoeten, sluit perfect aan op het specialisme van SLB HIGHTECH. De precisie waarmee wij te werk zijn gegaan, is niet alleen terug te zien in het eindproduct. Ook de processen daaromheen zijn met veel oog voor detail ingericht. Zo hebben wij een doordachte procedure opgesteld om aan de eisen te voldoen en al onze werkzaamheden volledig controleer- en beheersbaar te maken.

De feiten op een rij

  • Propeller cap
  • Opdrachtgever: Wärtsilä, Finland
  • Doorsnede 150 cm, nauwkeurigheid +/- 0,3 mm
  • Detailengineering, productie, assemblage en transport
  • Laswerk onder EN 3834-2
  • Processen volledig controleer- en beheersbaar

Onze opdrachtgevers